1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rafting Mrežnica - Rafting na Mrežnici - Kayaking na Mrežnici - Rafting Team building Hrvatska, rijeka Mrežnica

PDFIspisE-mail

There are no translations available.

Što je rafting?

Rafting je rekreacijska aktivnost namijenjena za splavarenje rijekama planinskog toka, tj. rijekama povišenog vodostaja s mnoštvom slapova i brzaca. Za rafting je potrebna grupa ljudi od 6-10 osoba, minimalno jedan iskusan navigator (skiper) koji je dobar poznavatelj divljih voda te raft čamac i zaštitna prateća oprema. Rafting se dijeli po težini rijeke i vrsti čamca sa kojim ga pohodimo. Postoji gradacija rijeke po težini u stupnjevima od I. - VI. Od čega je I. - mirna rijeka nalik na jezero, a VI. - opasni dio rijeke, vodopad, veliki buk, veliki vrtlog, jaka hidraulika, najčešće dio rijeke gdje je prevrtanje neophodno.

Rafting na Mrežnici?

Na rijeci Mrežnici postoji nekoliko rafting dionica. Gornji tok Mrežnice sastoji se od nekoliko sedrenih slapova visine i do 10 m te jezera između spomenutih slapova. Prelazak takvih sedri prelazi se skokom u donje jezero, spuštanjem prirodnim toboganima ili okolnim putem pješice. Čamce skiperi bacaju sa visokih sedri. Neke sedrene barijere prelazimo čamcem. Sam rafting na gornjem toku sastoji se od vožnje raft ili mini raft čamcem, Canyoning elementima (tobogani, slapovi, skokovi sa visokih stijena, hodanjem kroz kanjon Mrežnice). Srednji tok rijeke Mrežnice turistički je najkomercijalnija dionica. Dužine oko 15 km. Na rijeci se provodi oko 4 h. Prelazi se 10-ak sedrenih slapova od pola do 3 metra visine. Rafting na Mrežnici najinteresantniji je zbog očaravajuće prirode, sedrenih slapova i njenog kanjona. Boja vode mijenja se iz jezera u jezero zbog pojedinih izvora (vrela) .Kada na rafting?

Rafting na Mrežnici najidealniji je za višeg vodostaja u prolječe i kasnu jesen. U ljetnim mjesecima rijeka je najidealnija za kajaking/kanuing. Koristimo raftove za 6 osoba, mini raftove za 2 - 4 osobe ili kajake na napuhavanje dvosjede. Od 1.6. do 1.10. na raspolaganju smo vam i u tjednu. Temperatura rijeke na dijelovima je i do 26°C u ljetnim mjesecima dok je na dijelovima gdje su izvori oko 10°C. Za rafting u Kupa Sports aranžmanu potrebno je minimalno 4, a maksimalno 50 osoba.

Tko može na rafting?

Canonying na rijeci Mrežnici sastavni je dio raftinga u gornjem toku rijeke Mrežnice

Rafting na rijeci Mrežnici prilično je siguran. Na rafting izlet se mogu odlučiti sve osobe do X g. (procijenite sami da li ste dovoljno vitalni da prosjedite 2 - 3 h bez naslona veslajući te da li možete toliko saviti nogu u koljenu da uđete u čamac) starosti uključujući i one od 4 - 18 godina. Predhodno iskustvo nije nužno, fizičke i motoričke sposobnosti takodje nisu nužne pa čak i osobe s invaliditetom su kod nas dobrodošle. Bili vi grupa žena na djevojačkoj ili grupa muškaraca na momačkoj to nama neće predstavljati
problem. Grupe vrtičke dobi ili osnovnoškolaca za nas će predstavljati izazov. Za njih odabiremo mirniju dionicu i sugeriramo im izlet u terminu od 1.6. - 1.9.  Maloljetene osobe koje dolaze bez roditelja moraju imati  potpisanu suglasnost roditelja s kojom daju suglasnost da njihovo dijete pohađa rafting izlet u našem aranžmanu.

Pojedinosti...

Sezona: Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad
Uključuje transfer do rijeke i obrnuto
Trajanje spusta: 2-4 h ( Ovisno o vodostaju rijeke)
Min. broj osoba:   4
Max. broj osoba:  50 (Nije uvjet)
Min. i max. starost: od 7 do 60 god.
Mogučnost ručka: u restoranu Zeleni Kut na samoj obali rijeke Mrežnice     
Potrebno ponijeti: izabrati sa “liste potrebnih stvari“
Cijena: Vidi cjenik

Napomena!


Svu potrebnu opremu osigurava naša agencija (čamci, vesla, nepromočive torbe, prsluci, papuče za vodu, neoprenska odijela po potrebi, ostalo)! Za izlet vam osiguravamo iskusne  licencirane vodiče,  osiguranje od posljedica nesretnog slučaja te svakoj grupi darujemo  CD sa slikama izleta! U ponudu vam možemo dodati paintball turnir, trekking, usluge smještaja, kampiranja ili roštiljanja u prirodi nakon raftinga.Zahtjev za ponudu

Reference

Vipnet
HRT
T-com
AlfaTec
Euroherc osiguranje
Tifon
Grawe osiguranje
KBC Rebro
KBC Rijeka
Grünenthal Group
Autotrans
Atlas Poreč
Kompas
Nizozemsko veleposlanstvo
VMD
Lufthansa Hamburg
Cimos
Div

Vrijeme Kupa

Zašto odabrati nas?
Knjiga gostijuVoucherKontakt
SigurnostOpremaO nama