Rafting na Kupi

2. ožujka 2017.
Rafting Mrežnica
27. veljače 2017.
Rafting team building program
6. ožujka 2017.
ISKORISTITE VREMENSKI OGRANIČENI POPUST OD 15% ZA KAYAKING NA MREŽNICI PRILIKOM REZERVACIJE TERMINA.
KUPON KOD ZA POPUST: "KAYAKING"

Na rijeci Kupi u Brodu na Kupi sa agencijom Kupa Sports, u suradnji sa lokalnim turističkim objektima nudimo vam odličan način za aktivan odmor u prirodi te opuštanje od svakodnevnog stresa. Na rijeci Kupi rafting dionica je najbolja od mjesta Hrvatsko (Osilnica) do Broda na Kupi, kategorija rijeke ne prelazi blagi stupanj III i to u proljetno i jesensko doba a večina dionice kategorizirana je kategorijom II.

Rafting je rekreacijska aktivnost namijenjena za splavarenje rijekama planinskog toka, tj. rijekama povišenog vodostaja s mnoštvom slapova i brzaca.

Za rafting je potrebna grupa ljudi od 6-10 osoba, minimalno jedan iskusan navigator (skiper) koji je dobar poznavatelj divljih voda te raft čamac i zaštitna prateća oprema. Rafting se dijeli po težini rijeke i vrsti čamca sa kojim ga pohodimo. Postoji gradacija rijeke po težini u stupnjevima od I. - VI. Od čega je I. - mirna rijeka nalik na jezero, a VI. - opasni dio rijeke, vodopad, veliki buk, veliki vrtlog, jaka hidraulika, najčešće dio rijeke gdje je prevrtanje neophodno.

Tko može na rafting?

Rafting Kupa! Rafting na Kupi! Rafting na rijeci Kupi! Rafting Gorski kotar! Rafting Brod na Kupi! Kupa Sports rafting!

Rafting na rijeci Kupi prilično je siguran. Na rafting izlet se mogu odlučiti sve osobe do X g. (procijenite sami da li ste dovoljno vitalni da prosjedite 2 - 3 h bez naslona veslajući te da li možete toliko saviti nogu u koljenu da uđete u čamac) starosti uključujući i one od 4 - 18 godina. Predhodno iskustvo nije nužno, fizičke i motoričke sposobnosti takodje nisu nužne pa čak i osobe s invaliditetom su kod nas dobrodošle. Bili vi grupa žena na djevojačkoj ili grupa muškaraca na momačkoj to nama neće predstavljati problem.

Grupe vrtičke dobi ili osnovnoškolaca za nas će predstavljati izazov. Za njih odabiremo mirniju dionicu i sugeriramo im izlet u terminu od 1.6. - 1.9. Maloljetene osobe koje dolaze bez roditelja moraju imati potpisanu suglasnost roditelja s kojom daju suglasnost da njihovo dijete pohađa rafting izlet u našem aranžmanu.

Kada na rafting?

Rafting je moguć samo za višeg vodostaja Kupe kada mjerna stanica Hrvatsko pokazuje 49 ili više cm. A to je obično u proljetno, jesensko i zimsko vrijeme. Ispod tog vodostaja rijeka je idealna za Kanu/kajak Safari, tj. mirno splavarenje rijekom. Na našim stranicama možete doznati trenutan vodostaj Kupe. Vidi vodostaj rijeke. Za rafting u Kupa Sports aranžmanu potrebno je minimalno 4, a maksimalno 50 osoba. ( nije uvjet)

Pojedinosti...

Sezona: Travanj, Svibanj, Lipanj, Rujan, Listopad

Uključuje transfer do rijeke i obrnuto

Trajanje spusta: 2-4 h ( Ovisno o vodostaju rijeke)

Min. broj osoba: 4

Max. broj osoba: 50 (Nije uvjet)

Min. i max. starost: od 7 do 60 god.

Mogučnost ručka: u Hotelu Mance iz nekoliko menu-a autohtone goranske kuhinje

Napomena!

Svu potrebnu opremu osigurava naša agencija (čamci, vesla, nepromočive torbe, prsluci, papuče za vodu, neoprenska odijela po potrebi, ostalo)! Za izlet vam osiguravamo iskusne licencirane vodiče, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja te svakoj grupi darujemo CD sa slikama izleta! U ponudu vam možemo dodati paintball turnir, trekking na izletište Zeleni vir i Vražji prolaz, usluge smještaja ili roštiljanja u prirodi nakon raftinga.