Ovdje možete pogledati koju opremu koristimo i ćemu ona služi! Prije svakog našeg izleta podijelit ćemo potrebnu opremu za izlet i objasniti vam kako i kojim redoslijedom se oblači. Posjedujemo dovoljan broj opreme u svim veličinama te opremu ne stariju od 5 godina te u ispravnom stanju. Bitno je poslušati prije oblačenja kako i kojim redoslijedom se zaštitna oprema oblači zbog vaše ugodnosti i sigurnosti!

kacige

Kacige

Kacige na raftingu ili kanuing služe kako bi vas zaštitile od udarca o stijenu ili granje naročito ukoliko se dogodi scenarij prevrtanja ili upadanja u vodu. Mnogi nas pitaju što će im kaciga, a mi pamtimo nekoliko komentara nakon izleta " ...sad znam čemu služi kaciga " ! Dakle, ona je obavezna. Kacige koje koristimo su atestirane i namjenjene su za vodene sportove. Imaju regulaciju za bolji fit na svaku glavu.

Oprema-PFD

Prsluk / PFD

Prsluk na raftingu/kanuingu služi kako bi vam pomogao ostati na površini vode. U slučaju prevrtanja rafta, kanua, kayaka ili neumijeća u plivanju ili da se nađete u situaciji 2 m ispod površine u zapjenjenoj vodi prsluk vas izvlaći na površinu. Također vam u nekontroliranom plutanju održava glavu iznad površine. Prsluke koje koristimo su atestirani.

Posjedujemo ih dovoljan broj i u svim veličinama kako bi svim sudionicima pravilno pristajali.

neoprensko_odijelo_371x503

Neoprensko odijelo

Neoprensko odijelo služi kako bi vas zaštitilo od podhlađivanja. Naša neoprenska odijela su 4 mm debljine i dovoljna su zaštita i kod temperature vode od 8°C. Ona vas također štite od ogrebotina ukoliko se nađete u hladnoj vodi punoj stijenja. Odijela nisu vodonepropusna ona samo zadržavaju tjelesnu temperaturu. Ispod odijela nosimo kupaći kostim i neku nepamučnu majicu.

Odijela nakon svake upotrebe dezinficiramo u posebnom sredstvu za dezinfekciju neoprenskih odijela!

neoprenska_obuca

Posjedujemo neoprenske čarape 4 mm, neoprenske čizmice 7 mm i surf cipele za vodu. Ovisno o vremenskim uvjetima i vrsti izleta odabiremo vam pogodnu obuću. One vam drže tjelesnu temperaturu stopala i štite od ozljede stopala dok skakučete po obali ili pličaku..

Odijela nakon svake upotrebe dezinficiramo u posebnom sredstvu za dezinfekciju neoprenskih odijela!